Forever Young

Takziah #3 ; Afiq Nordin, Pelajar Nilam Puri Meninggal Selepas Solat Jumaat
Friday, June 18, 2010 . 2 word(s) .
18 Jun 2010
Ok, ni barulah nak masuk tentang kawan aku, Arwah Afiq Nordin. Dia pelajar kos Usuluddin, Sem 2/2010 (PASUM), Nilam Puri, Kelantan. Dia kene langgar kereta semasa lintas jalan raya lepas balik solat Jumaat.

Kalau ada sape-sape kenal Afiq, gitaw aku. Lack of info bout him..Sedih sangat.

Petang tadi lepas terima mesej dari mak dan adik, bagitau yang Afiq, jiran kampung aku, juga merangkap sebagai kawan baik masa kecik dah meninggal :'(

Trus tekan button henpon dan kol emak. Mak nangis .. sebab dia seorang budak yang baik. Pandai. Dengar cakap mak ayah. Pastu dulu aku kawan ngan dia masa kecik. Dah besar malu sikit.. Pastu cuba nak kawan balik. Name pon jiran kampung. Mesti tiap tahun raya kat kampung dia. Pegi kubur sama-sama..Raya tahun lepas dia baru beli henpon sony, same plak henpon dia ngan henpon aku..(teringat..)

Yang terkilan, patotnya tahun lepas nak jumpa dia cam nak cakap-cakap sikit..Tapi tak terbuat, sebab aku nih pemalu orangnya. Last-last sampai aku tak jumpa dah dia lagi..
Kawan aku yang meninggal nih pon aku nak jumpe die, tapi tak tercapai..

Dalam masa terdekat ni 2 orang kawan dah pergi menghadap Ilahi..Inilah dinamakan kematian, tidak menunggu sesiapa.. Tak dapat nak ziarah family Afiq..Insya Allah, jenazah di kebumikan di Kampung Terusan, Juasseh esok. After zohor.

Emak ayah dia ekceli baru pegi melawat die kat Kelantan, ontheway balik ke Seremban, Afiq kemalangan..Tapi mak ayah dia tak sampai lagi di Seremban.. Bayangkan perasaan mereka.. :'(

Tahun nih lagi skali raya dengan sebak (maybe..)

Hidup ini tak selalunya cerah..Bila-bila masa Allah akan menarik nyawa kita..Kita yang masih hidup hanya mampu berdoa untuk mereka..

pS: gambar Afiq ada zaman dulu-dulu, nanti upload ..

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.