sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, June 17, 2010

Sayang BetuL pada Kucing; Jangan Bunuh Kucing

Salam semua kawan-kawan.. Sekarang dah kul 24-20 pagi..matA ni taknak tido plaK sebab munGkin petaNg tadi da puas tido..

Baru-baru aku perasan ramai kawan Facebook aku kecoh pasal video pembunuhan kejam terhadap anak kucing. Pastu ada plak video tentang cara masak nasi goreng kucing. Dua hari lepas aku ada tengok satu video kat Facebook yang di share oleh HanaSzied. Huh, ade sorang pompuan ni elok jek die pijak anak kucing dengan menggunakan kasut tumit tinggi dia tuh. Ya Allah..betapa kejamnya perempuan tuh.. Aku tak sanggup nak tengok anak kucing tuh merayu.. Aku yakin kebanyakan korang mesti da tengok vdeo tu, ataupun gambar-gambar perempuan kejam tu.

Untuk video aku tak dapat nak masukkan demi kebaikan semua.. (nak tengok jugak ada kat Facebook aku) kang tak lalu korang nak makan. Aku cuma masukkan gambar jek.. Bersedia untuk tengok?? Kalau rasa geli, cepat tutup mata..Aku tak tanggung risiko korang tak lalu makan nanti..

1


2


3









Kejam gile pompuan ni. Semoga dia dapat balasan setimpal di hari akhirat nanti..Kita semua tak mampu buat apa..Ya Allah sedih sangat aku tengok video kematian kucing nih.. Bye Sayang..semoga kau tenang di sana..

“Jangan kamu menyangka bahawa Allah lalai terhqadap apa yang diperbuat oleh orang-orang yang zalim. Hanya sanya Allah menangguh (balasan terhadap) mereka ke hari yang mata-mata terbeliak (Hari Kiamat)


Komen : Aku ni sayang sangat kat kucing, nak bela tapi tak de ..Yang ada kucing jalanan je..Sapa-sapa yang ada jual kucing lebih, bagi lah free satu kat aku (^_^)
Kucing ni adalah binatang kesayangan Nabi SAW... Tergamak mereka-mereka ni melakukan kekejaman pada kucing.. Aku harap korang yang bace ni, Sayang Pada Kucing. Ada gak orang yang geli ngan kucing, tapi jangan sampai korang menghina dan menghalau kucing. Untuk post kali ni, aku dah siapkan satu gambar aku dengan sekor kucing jalanan. Main ngan dia petang tadi..Oh i'M a CaT Lover :)





8 comments:

miey said...

Gila..ngeri..pening jap..

Saya tak suka kucing pun tak tergamak nak buat macam itu. Mahkluk bernyawa tu.

Aduh..

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

award dan tag dari Time To Change...

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

salam...ada award dan tag untuk kamooo...sila ambik k...

Sha-na.Szied said...

[miey]
thx komen, mmg orang ade otak tp x pikir jek yg sanggup yg cmtuh..
belaja lah ek mencintai kuceng ..

Sha-na.Szied said...

[ata]
thx ata...
inilah masa untuk berubah ;)

creamyfiodesi said...

oi..apsal letak gambar nih?!!!
aduss..da trprint dlm otak!

Sha-na.Szied said...

oo sory..haha!

tklina90 said...

kt akhirat kucing tu plak buat dia cm tu..!!!!!!wuwuwu...sian kucing tu....nangis sye tgk...