sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, June 22, 2010

Sampah dalam dashboard blog

Salam geng-gengblogger sume. Hari ni aku nak mintak tolong lah, baru-baru ni bukak dashboard, tengok komen banyak nye.. Blog aku takda sape pun nak bace, tapi banyak nye komen..huhuh..


Cam blogger tak hebat cam aku, power kan? hee..Pastu aku pon eksaited dan terus bukak 12 comments tu..



Ha? tengok!! camne leh jadi camni?? Kalau tak silap ari tu ada bace kat blog sorang ni, dia kata spam. Spam ni datang sebab nak promote perniagaan dowang secara terus ke blogkomen kita. tapi tengok lah sepah-sepah. Spam ni akan masuk ke komen kita kalau blog kita tu tengah up..
Eh blog aku tengah up ker..? takpon..tapi ade lah orang yang blogwalking ke blog nih ..mekasih-mekasih..thanks jugak pada folower aku :)

ok skng just nak tahu jek, macam ne nak elak spam ni ehk?? Tolong sape-sape blogger otai.. please.

10 comments:

Ery Farieha said...

uihh
siannye
huhu
ermm cemane ek?

zati said...

selalunye yang spam kat entry tu mesti anonymous..betul x??

sebab i penah kena dulu

klu betul yg spam kat entry u tu anonymous..u pergi dashboard>>settings>>comments>>who can comment

pilih registered users

sorry ku komen entry nie even ku bukan blogger otai ;)

tips kuku cantik

Sha-na.Szied said...

[Ery] betul2..ery pon sllu kene erk.. thx komen :)

Sha-na.Szied said...

[zati]

warhh, zaty even u bukan blogger otai, tp u still otai dalam bab2 blog ..
eh ape tuh..heheh.. thx!!

nak cube jap :)

Syat0za said...

betol ckp zati tu.. :D

al_madd said...

letak word verification...

Ryan Valentine said...

cube letak captcha.. klu tak..
ikut ape yg zati cakap tue.. anyno terus tak dpt send spam comment^^

Sha-na.Szied said...

[al-madd]
thenks yer..

[ryan]
captcha, cam rimas kan.. tape2 btw thx a lot ryan :)

irahehe said...

erk,ira pon penah kena tapi lepas dah xbagi anony koemn..da xde spam.owyeahh..haha!

Sha-na.Szied said...

[ira heeheee]
thx for respon =)