Forever Young

Takziah #2 ; Pengalaman Menjadi Jiran Achik Spin
Friday, June 18, 2010 . 2 word(s) .
Oh hari yang sebak! balik tadi menerima 2 mesej di hp. 1-emak, 2-adik. mengkhabarkan satu berita sedih.. kawan aku Afiq meninggal dunia..so tibe-tiba rasa nak bua entry tentang orang yang dekat dengan aku dah pergi..

****

Sekarang tajuk nih mengenai Arwah Achik Spin, dah lame aku nak wat entry pasal berita kematian arwah. Tapi melihatkan kondisi aku yang sibuk ngan kuliah, terpaksalah ditangguhkan.

18 April 2010
Aku bangun pagi Ahad tuh, (2 pm Malaysia) terus telefon emak di Malaysia, dah lame borak tibe-tibe mak gtaw..Achik Spin da meninggal.. aku terkejut sangat .. Tak sangka sangat dia dah tak ada. Achik tu jiran umah aku selang satu umah. Umah mak mentua dia plak sebelah umah dia.

Jenazah Achik Spin dimandi dan dikafankan di hospital itu dan dibawa dengan van jenazah ke rumah mertuanya di Taman Desa Ros, Ampangan (TAMAN UMAH AKU) di sini kira-kira pukul 11.30 pagi bagi membolehkan kaum keluarga dan kenalan terdekat memberi penghormatan terakhir. Jenazah disembahyangkan di surau Taman Bukti, berhampiran Taman Desa Ros dan dibawa ke tanah perkuburan kira-kira 12.00 tengah hari.


Dulu selalu usha dari jauh, wahh ada artis sebelah umah..ngintai-ngintai je sebab malu lah ngan Achik..Selalu nampak dia dan isteri, Kak Tasya @ Rose naik kete sama-sama. Haha. Ngintai dari jauh jek..

mereka twins, rasanya yang merah ni kot bini Achik Spin.
Loc : my house


Tahun lepas pon aku wat open house, kak Rose datang ke rumah kami..Baik je.. Pastu dengar crita dari mak, mereka baru je berpindah di sebelah umah mak mentua die. Tak sampai seminggu duk situ dia meninggal sebab kemalangan jalan raya.

Highway Seremban

Jenazah Arwah Achik Spin

Kebumi di Makam Sheikh Ahmad Said, Seremban

Hidup ini tak selalunya cerah..Bila-bila masa Allah akan menarik nyawa kita..Kita yang masih hidup hanya mampu berdoa untuk mereka..
Al-fatihah..Doa juga untuk semua artis-artis yang telah pergi..
Yasmin Ahmad, Din Beramboi, Yanie Mentor, Achik Spin

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.