Forever Young

The Fun Theory ; Cara yang cool untuk mengubah perilaku manusia
Wednesday, June 30, 2010 . 2 word(s) .
Sory sume, membisu seketika, sebab keadaan sekeliling yang membuatku takde mood untuk mencoret seswatu. Dan juga sekarang ni proses kami kemaskini rumah untuk pindah.

Huhu kelmarin aku ade nonton 1 vdeo best ni..! Lokasi nya di Stokholm, Sweden. Beberapa fun-campaign telah lancarkan di sana untuk mengubah perilaku manusia~


The premise of the campaign is that if you make things more fun, it’s easier to change people’s behaviour.

Memang hebat la.. Video ni menunjukkan tentang kempen yang kool untuk menarik perhatian umum seterusnya dapat mengubah sifat manusia tersebut daripada biasa kepada luar biasa ! Luarbiasa ke..hmm boleh la.. jom kita layan jap.. Korang mesti teruja :)

PERTAMA


Cube tengok camne cara orang barat mendapat idea untuk mengubah perilaku manusia dengan menggunakan idea-idea yang FUN ! Aku pon teruja ni, kalau lah dapat letak kat Malaysia dan negara ke-2 aku, heeeeeeee kompem 90%-no sampah :)

Fakta mengatakan :Ramai orang suka buang sampah bila ade bunyi kat tong sampah tuh..

KEDUA


Awesome tak musix tu?? Kalau aku ade kat sane, da lame tangge tuh runtuh sebab aku yang comel nih lompat-lompat kat situ. Rasa tak saba nak g melawat sane.

Fakta mengatakan : Ramai orang biarkan je escalator tuh dan memilih untuk naik tangge, wat senaman sikit, leh kurus :p

Menarik ke cool ?? Dua dua lah!

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.