sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, June 13, 2010

Cara Letak & Simpan Emel Facebook dalam 1 Folder

Fenomena FACEBOOK melanda remaja zaman sekarang.
Dan pastinya korang sering dan saling membalas komen dengan kawan-kawan di Facebook. Akibatnya Facebook telah menghantar banyak NOTIFICATION kat emel korang. So mesti ada di antara korang yang ade problem sebab emel Facebook yang banyak ini telah mengaburkan dan menenggelamkan emel-emel lain dalam inbox.

So how to solve this problem? Hari ni nak ajar cara-cara macam mane nak kumpolkan emel-emel Facebook dalam 1 folder secara AUTOMATIK.. mean, kalau Facebook hanta notification, terus jek masuk ke dalam folder. Tak payah susah payah kita nak pindahkan sendiri secara manual. Layan gambar di bawah.

Cara menyimpan emel terus ke folder.


























Siap!! Kalau nak jelas..klik pada gambar. GudLuck.

Lepas ni mesti emel korang dah x messy lagi.

p/s: Emel yg ditunjuk tidak sama. tapi sila abaikan..yang penting step betul dan tertib.

11 comments:

AiZ said...

bagus.. baru tak berceramuk.. ^__^

hana szied said...

wokey..tengs..nk tnye la ...pekataan " facebook" 2 mang nk 2lis huruf bsar kea?? t mang y msuk sndri ea?

Sha-na.Szied said...

bersepah2 emel, samapi orang malas nk bukak heee..

Sha-na.Szied said...

[hana]
x kesah nak huruf besar or kecik.
but better ikut ape yg angah buat tuh, senang emel nk detect :)

syAzAnA said...

wei, lau tuk hotmail xde? hehe. aku guna hotmail lah. huhu

joegrimjow said...

folder terbaik;)

joegrimjow said...

buat folder ni memg senang
bile dah join banyak yg ni
folder penyelesaiannya

Sha-na.Szied said...

betul2..terutama nya kalau join grup grup..da jadi mahasiswa ni sllu je kene join grup..
so senang wat grup folder dalam emel :)

thx komen :)

nabilahfarhanah said...

weyhhh!!..x bleh...bile upcoming facebook bru die masuk..yg lme nye x pindh pun...pe cerr?...waaaa

Sha-na.Szied said...

mmg ponn..yg lame die x pindahkan..
yg baru je die trus masuk

mohamadfarhan said...

Bagi sape2 yg langsung tak nak emel Facebook menjengah menyemak dalam emel lg sng..pergi ke Facebook - Account - Account Setting - Notification..pastu un-tick (disable) aje semua @ noti2 tertentu yg korang nak aje..