sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, November 17, 2009

Takziah #1 ; KHAS BUAT SEORANG SAHABAT..( DIA )

.. ان لله وان اله راجعون ..
.. كل نفس ذائقة الموت ..

Di malam yg hening, di buai angin Morocco, aku mendapat panggilan seorang yg aku kenali telah pergi meninggalkan aku.. Seseorang yg amat aku sayang! Berjurai la air mata aku bak sungai yg mengalir..pada saat itu hanya Allah yang tahu.. Tp dengan automatiknya, dia yg dikhabarkan meninggal dunia td..muncul di depan aku........?! Aku seakan x percaya sebab dia masih hidup...! Rupenye khabar angin sahaje..dan dia masih lg bernyawa..lantas aku memeluknya erat, mendakap tubuhnya ! Aku menghargai dia ! Tp pada masa yg sama mmg ade org yg pergi meninggalkan aku, tp siapa? Itu yg aku x tau................


****

AKU BANGUN SEPERTI BIASA...
usai solat subuh, aku terimbas mimpi tadi..sape yg meninggalkan aku ?! Nampak nye sedih sgt aku dlm mimpi tuh.. Aku membelek hp aku yg bru saje di charge.. 4 NEW MESSAGES..

Echa: ''Salam, kawan sekolah rendah kita, Azim Lotfi meninggal malam td, accident. Sedekah Al-Fatihah. Parents dia baru pergi haji..''

Aku tergamam dan hampir menjerit?! Apekah?! Betulker ?!



~~Imbas kembali~~

Aku chating ngn seorng abg senior di Mesir, sepupunya meninggal kul 10 mlm td. 16/11/09. Akibat kemalangan...aku tumpang sedih, dan menasihati dia supaya bersabar..Panjang kami berbincang mengenainya sepupunya itu..

Rupa2 nye...Dunia nih mmg kecik...Ditakdirkan.........sepupu abg tuh, KAWAN ku..

KAWAN AKU !! Kawan sepermainan di sekolah rendah di Seremban..Aku sedih sgt, Aku cepat2 on YM dan bertanya abg tersebut utk mengkomfemkan hal nih. Ternyata! Mmg betul itu kawan aku. Aku terpaku jugak..tp sbgi seorang kawan, aku cuba menunaikan tanggungjawab.

Aku buka Fs, Ms, Ym, & Fb. Aku pos buletin kt sume kawan2 lain yg terlibat.. Agar, bila semua org mendoakan kesejahteraan untuk arwah, insya ALLAH dia akan dirahmati dan diterima amalannya.. (insafi diri aku) ..

Masa nk solat, fikiran agak terganggu..aku tenang kembali..tp sedih jugak, ini first time aku merasai hilang nya seorng sahabat. Even MUNGKIN dia da lupe kt aku tp aku harap kita akn berjumpa di syurga nti..Insya ALLAH..
Kereta kawan mangsa, mangsa duduk di seat blakang yg remuk >> meninggal on de spot

TERKILAN (T_T)

Aku ade jumpe ngn arwah semasa raye aidilfitri 2009 hr tu.. Aku cuba untuk menegurnya..
tp entah kenapa x tersampai hajat tuh..Saje untuk mengggamit memori dulu2.. Even kami x berkawan baik..tp bg aku ade saje memoir dulu2...

Jadi aku hanya meminta agar adik arwah menyampaikan salam aku padanya.. Sekarang aku lansung x dapat berjumpa lg sahabat itu..

Moge Rohmu dicucuri rahmat ..Al Fatihah...


Nyanyi sendiri..

" Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

( korus )
Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi "


P/S: x dapat balik Malaysia tgk arwah dikebumikan lepas Zohor, 17 Nov 09. Sedih kerana parent die di Mecca..Ini lah ujian ALLAH, diketika kita senang ade juga kesedihan yg melanda. Mugkin dengan ujian ini ade hikmahnya, Mungkin juga dihadapan Kaabah, ibu arwah sentiasa mendoakan pemergian anak tercinta..Doa ibu dimakbulkan ALLAH wahai kawan-kawan..igt tuh.


MORAL: kawan-kawan yg da pandai drive tuh, bawa la moto n kerete korang dgn penuh hati2.. Dan Bersedialah dengan amalan2 di dunia, kerana kita x tahu bila-bila aje Dia akan menjemput kita.. Insya ALLAH peringatan tuk diri ku jugak.

3 comments:

creamyfiodesi said...

كل نفس ذائقة الموت
ذائقة
ليست ذاءيقة

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

[creamyfiodesi]
terima kasih atas tashih tuh..

Anonymous said...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Toda la informacion que buscas sobre ganar dinero[/b]
Hemos encontrado la mejor guia en internet de como trabajar en casa. Como nos ha sido de utilidad a nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son solo metodos de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas de ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero desde casa[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]