Forever Young

MERIAHNYA RAYA
Wednesday, September 23, 2009 . 1 word(s) .
Pada tahun ni kurasa kan amat (tak pon..) meriah even x byk aku mengumpul sampul duwet raye . Sebabnye tahun nih ayah aku beraya bersama kami sefamily. Beliau bertandang ke rumah aku pada puasa ke 27. Aku x sangka-sangka yg beliau akn pulang jua. Mungkin kerana nk melihat aku buat kali terakhir b4 aku sambung belaja ke oversea. aa..Gambar di atas adalah gambar kami pada 1 Syawal 1430H. hehe..sebenarnya tidaklah begini pakaian kami, ini adalah sketch gambar b4 1 Syawal. Photographer cuba untuk mengambil shot terbaik dr kami sefamily b4 we all bz on the fez raye.... hehe diz pic is taken on 18 Sept. 2 days before Eid.

*keluarga aku berkurang pada tahun nih. Krisis keluarga berlaku. Ianya privet...

Tp aku sgt terkilan. Di pagi raye, aku masih lewat mandi-pakai baju-x sempat solat sunat raye. JEMAAH!! aku nak sgt!! erm, last-last aku bersolat ngn emakku. Tp pagi itu seluruh penduduk Kg. Terusan melawat arwah keluarga masing-masing. Keluarga ku melawat arwah atukku.

Di perkuburan, satu peristiwa lucu menggamit memori aku. Semasa tahlil dibacakan oleh Pak Imam, satu bunyi yg x asing telah kedengaran.

"SApe punye hp tuh? sebijik gile ngn bunyi hp aku?!"
Hatiku berbisik lalu pndang arah kanan.

Afiq, jiran kampungku mengeluarkan hp nye. Aku pndang acuh x acuh.

Maka Kezenku membisik, "Angah, ko tgk tuh, Hp Afiq same ngn ko!"

hahahah!! aku memandang kali ke-2...Uiks kami same la... wane hp pun same.. aku yakin sekali bahwe die juga baru membeli hp yg same ngn aku, n mayB die juga x puas hati ngn hp baru tuh..
boikot S321 heheh...Sory, aku cume menzahirkan perasaan ku aja.. Aku amat tergelak besar tp mengcover mulutku agar x mengganggu suasana suram pagi itu.. aku dpt rasekan kalo aku putih mst aku blushing giler!!~ ngee..

Pagi itu, kami beraye...beraye-makan kuih muih-kumpul duwit-kira.. ade juga manusia-manusia yg kekedut kan..Tp emakku berkate itu sume bergntung pada rezeki masing-masing. Aku bersyukur aja! Yang menariknya, PakCik Halim memberi aku seikat not RM1 kat aku sbb aku berjaya ke over-c. Thanks. Maklang memberi aku sekeping not RM50. campur kan sumer = BANYAK! hehe..





Haa..Ini gambar raye aku untuk kali terakhir kat Malaysia 2009. huhu!! Maknanye after nih, aku jadi org Morocco plak dah...Raye x camni lagi :D tp still hope ada Kemeriahan kat sane.
Bila aku tgk muke aku semakin dewasa, hehe rase nk gelak je teringat muke kanak-kanak dulu. X pandai pkai make-up pon hehhe.. Maklum aje..zaman dah berubah..

Labels: ,



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.