Forever Young

BABY & KIDS UNTUK SEBULAN
Monday, September 28, 2009 . 0 word(s) .
Cuti sekolah sudah smpai ke penghujungnya. Semalam aku dan emak menghantar along & adik blik ke asrama mereka. Hurm, best dowank dah balik ..AMAN sikit umah hehe dr pergaduhan & perperangan antara aku adik and along hahahah..

Selepas blik dr Gemencheh..Emak singgah di rumah makNgah untuk solat Maghrib & juga melawat Kaklong CT. Die sedang berpantang sbb bru je melahirkan baby yg cukup sifat n comel, pipi kemerahan..AsMa Name die. Name die masih dlm discuzsion.. Farah Asma'? Asma Nur Hani? Asma El Syifa..? err..aku sbg makngah beliau tak berapa mengerti untuk mencadangkan nme yg terbaik untuk beliau..Al-maklumlah...anak orang. bukan anak kite :D

Along kemudian dtg menyapa aku. "Ha kakngah..ko cuti an? leh x ko jage si Sumayyah n Mus'ab?"

Aku ternganga seketika. PErlukah?? ERrr.. "Erm..maksudnye duk kat cni? Aaa..leh kot. "

"ala..ko tolong la yer. kak long tu ha nk jage baby, ko jage lah si Mus'ab n Sumayyah. Sebulan je. Kang ade la elaun tuk ko.."

*twink-twink* ELAUN?! huk......huk.... Suke aku. "Erm Insya Allah, boleh je KOT..hehe"


Pd malam itu jugak keje aku bermula. Sumayyah 5 taon. Mus'ab 3 taon. Ish, mmg byk kerenah beliau beliau nih.. penat gak suh dowank tido x mau, aku nak makan beliau nak makan. aku nk teguk air gas beliau juga nak air gas... Rupenye aku baru tauw mengapa Anis selalu marahkan si Sumayyah tuh.. Sbb die x tahan la ..hahaha..

Last-last............... Anis telah m'beri aku bebepara tips bagi menjaga kids tersebut..

Jika time Makan, bg Sumayyah makan dulu smpai kenyang, baru aku makan.
Jgn tunjuk seswatu yg dpt mengujakan diri Sumayyah . Cth: HP. Cikediss. Jajan.
Jika masuk waktu tidur, beri Mus'ab susu spya die terus terlentok.

Mus'ab & Sumayyah

Hahaha..aku hanya menerima. Tp mmg betul pe yg Anis gtaw tuh.. Aku hope Aku dpt n Berjaya menjadi penjaga @ bak kte org Baby Sitter? yeahh...Baby Sitter Terbaik..

ha..Lepas nih sape nk Sewa aku tuk jage anak mereka, Sile lah jika ade kesempatan :p

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.