sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, July 8, 2010

KUIH RAYA ; TART NENAS & ALMOND LONDON

Salam semua, sekarang bulan REJAB kan kawan-kawan. Bulan depan SYAABAN, dan the next month is RAMADHAN, berikutnya SYAWAL. huhu.. Maknanya kita sudah hampir kepada puasa dan raya. Hampir ke? Belum lagi.. Tapi cuma nak buat entry tentang kuih raya hari ni.

klik gambar supaya mata boleh nampak jelas

Sebab baru-baru nih, tengok LIVEFEEDJIT orang-orang yang datang ke blog nih, sume nya untuk mencari resipi kuih tart, seperti yang aku entry kan di sni. Ni belum lagi puasa, haih..~


Dan aku ingin mintak maaf sebab video yang dipaparkan tidak menjadi, mungkin sebab dah lama. Mungkin ramai orang yang berebut-rebut untuk mencari resipi rahsia untuk membuat kuih tart yang sedap. huhu. So hari ini, insya Allah vdeo nih leh dibuka, dan korang boleh lah lihat sedikit gambar, tapi bukan resipinya. Kerana resipi adalah rahsia. hahah!



Video Kuih Tart Nasta & Almond London, Layannn...





Tengok Almond ni, salutan coklat yang tak penuh. Even aku tengok kat link nih, murah tapi coklat tak penuh.


Tart nih pun sama, inti nenas ciput jek. So jom beli tart nasta mak aku. hehe

Ramai orang buat tart macam ni, macam selera! Korang pon selalu makan tart yang ni kan? Mak aku punya, bukan camni, tapi lagi sedap hehe . Jom cuba, anda MAMPU MENGUBAHNYA!


Kuih tart dan Almond yang mak aku buat nih, lain tau daripada orang lain buat. Ni best punya.. kalau makan mesti nak lagi. Tak caya? Sila cuba dulu~


Untuk resipi, mungkin aku entrykan lain hari, lepas balik Malaysia lah yer..oke, kalau nak resipi sebenar, sila hubungi.


TART NASTA
RM 28
ALMOND LONDON
RM 32

50 ++ keping =680 gram

Pn. Maimunah Hj. Lasim
013-3942361
Seremban, Negeri Sembilan.




13 comments:

creamyfiodesi said...

naei mahal!
hehe!

Sha-na.Szied said...

@creamyfiodesi

eh, cube test pg pasar ampangan, tunjuk2 sikit kuih mane nak, x jumpe tau harge less cmni..
:p

Donny Ien said...

sedapnya sehingga mengisap jari hehe

syAzAnA said...

woo. lapar lah pulakk. hehe. nice job!

Sha-na.Szied said...

@Donny Ien

jari mane satu :D
mekasih ek dtg tgok..ade duit nt beli ar huhu

Sha-na.Szied said...

@syAzAnA

mekasih syasya..best aw kuih raye nih, mst meriah raya ko nt ..jom beli haha

sebelas said...

dah dapat rase suasanan raya nie :D





http://nomborsebelas.blogspot.com/

NHIDAYAT said...

wah nampak sgt sedap kuih tuh!

Sha-na.Szied said...

@sebelas

suasana hari raya...~ (sambil nyanyi lagu raya).. mekasih komen 11~~

Sha-na.Szied said...

@NHIDAYAT

jgn nampak je..jom beli belah hehe

nabilahfarhanah said...

weyhh..lawanyee blog ko!..jeles

Fatima A. said...

that food looks delicious!! :p

Sha-na.Szied said...

@ Nabilah, blog ko pon lawa jek :)

@ Fatima, thx viewing n comenting on my site.. nice to know you :)