Forever Young

SALAM UKHUWWAH DR MAGHRIBI
Friday, October 30, 2009 . 2 word(s) .
Setibanya kami di Casablanca airport pada waktu malam 1.00 am. (x berapa tepat la jamnya sbb dah bercampur aduk time Malaysia dan Cairo)..Lepas mengambil luggage masing²
dr kargo, kitorang pon disambut oleh seniors Morocco. Kak Farah, Abg Said, Abg Kz, Abg Mustaqim, Kak Azmah, Kak Aman, dan Kak Trex. Hurm, mereka sume baek². First impression aku anggapkn yg aku x kn rapat ngn akak² nih..sbb nye aku ni x la berapa comel n frenly cam kawan² ku yg len. Tp anggapan tu meleset sama skli. Seniors kami mmg baek, huhu! Aku menyukai mereka!!

Dan rase nak belanja jek diorang raib kt mahlabah depan umah ni stiap hari ;)

Hujan mengiringi kami. Agak sukar untuk menyelesaikan bagasi² Kami tuh sbb hujan semakin renyai + lebat..sejuk menyapa mukaku..dinginnya Morocco! Ahlan wasahlan ..!
Kitowang naik bas sewa dr airport ke rumah seniors. Sunyi sgt, x da org pun kt Bandar ni.. maybe sume org tgh tidur memandang’n kitowang sampai di sni pada pagi buta..hehe



After one hour dlm bus, kitowang sampai d rumah..makan² .. sedapnye! Igt kn sampai sni ssh nk jmpe makanan Malaysia..tp tidak! Sbb kt umah kami terdapat ramai chef-chef yg hebat belaka!~
Malam tuh usai solat Isya’ aku tdo ngn lenanya..dibuai angin bayu yg sejuk buatan dr Morocco..Alhamdulillah..!!

****

Esoknya, kami semua ke Rabat, melawat Kedutaan Malaysia + amek scholarship dr kerajaan Morocco. Untungnya, rezki kitorang dpt biasiswa sni …seniors dulu x merasa pon.. Syukur pd Allah.

Angin Pagi di Casa sgt sejuk pg tu, aku mengenakan sweater untuk elak sejuk.. kami naik bus dalam 2jam jugak la.. akhirnya sampai di Rabat.




driver bus tuh..hehe

****

Ramai pelajar² yg mohon biasiswa dsni, Kaye gak Morocco ni rupanye ;) aku lihat org afrika, Thailand, Indonesia ada je sume..dowang gune bahasa Arab untuk berkomunikasi.. Abg Kz byk m’bantu..baiknya dia...

Lepas selesai dpt duwit cash terus 1900DH. Kirela cukup x??!



Huhuh.. (actually agak lame nk berurusan ngn dowang nih..sampai kul 5ptg..) kitowang pi makan kt restoran France, makan Dajjaj ..dapnye.. tengok² Korang berselera x??! huhuh ni pon kitowang x abes tau ..hehe bungkus je trus.

Posing ngn Aini kejap..

Then kami balik ke Casa..Rehat dan kira duwit hehe..

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.