Forever Young

KONVOI + FLIGHT
Wednesday, October 14, 2009 . 0 word(s) .
Kelmarin muzammil ajak raye ke rumah dia.. Em? Segan ker aku? DAh berapa hari raya nih sume org keje-sibuk-x dpt beraye tp kengkawan UIA aku sume cuti sem. Ramai jugak..

Lalu, aku mule membuka buku-buku biodata lame yg dah berhabuk kulitnya kat almari tuh. Mencari no. tipon diorang .. TIPU!

Aku menyelak-nyelak phonebook aku, mencari no. budak x-smdklana. Cari dan cari, last-last aku berjaya mengumpulkan 7org. Bunyi macam belum meriah.. kan? Aku cuma bercadang la untuk try jd leader ..hehe aku yg buat konvoi nih ..pergh leh la pasnih reunion , suh aku yg plan :)

Tp agak kelam kabut. Dalam ke-kelamkabut-an itu, aku gagahkan juga diri untuk menempuh hari Rabu. Padahal semalam x balik rumah pon, emak malas menjejak'n Viva nye kat uma mkngah semate-mate nk jempot aku. Maka, aku bermalam kat bilik anis ajer.

------
TENTATIF KONVOI
7.00 Pagi : Follow p.ngah hanta anis & trus balik ke rumah untuk bercyap konvoi. HUJAN! Aku punye la berdoa agar x hujan..Tp nih hujan rahmat, sejuk je pg itu..

8.00 Pagi : Along masih tido. Aku x sampai hati nk kejut'n. Isi masa dgn menonton Hot Fm TV8. Dan Myspace-ing.

9.00 Pagi : Kejut along-iron baju-mandi-pakai tudong. Hp aku pulak lowbet, kol mak untuk pinjam HP dia...

9.30 Pagi : g surau maktab amek Hp. Emak sdg make a call..Heppy nampak. Aku menyapa.. Emak trus kiss aku . " Angah ko dah dpt tarikh flight...Kul 2 g PDI ade taklimat" .. aku macam ARRHGHh.. petang nih?? baru nak jln raye ngn kawan! eee...!! Tp, aku ade sikit Happy.

10.15 Pagi : Jempot Maliha + Fit kat bustop smdklana. Trus ke rumah Mai. X sgke aku, Kamil drive ngan Paan ngn Fadli and Muzam.. Tp bagosla ramai :) Mai mcm malu jek? Kami lansong x borak-borak. Segan. Segan. Segan. x de budak Huha.. maka aku perlu stat dulu.. bajet burak ngn kamil sume....Muzam..Paan..

10.40 pagi : Jempot aina.

11.10 Pagi : Raye ke umah Nor Mohd. Besar umah dia.. ade pic, Nti aku put dat pic. Sejam kt uma die.. Padahal ak bz nih.. Ish!! byk lg nk raye nih..

12.05 Tgh : Pas habis, snap pic. Nor join kitowang. Ee dia baru mandi heheh. Lompat ke umah Maliha.

12. 20 Tgh : Ke rumah Maliha. Kabut sgt. sbb uma die nak buat air-potong tembikai. Dak laki lak leka jek..ejek2 aku Tuan RUmah..mane x nye tiap umah aku je jemput dowang mkn, budak2 nih malu benar... adehh

12.50 Ptg : G uma Fit. Makan best ckit. Dr td makan kuih je. Tepu da perut nih ngn tepong gandum diorang..Nasi lemak+mee

1.45 Ptg : Saampai kt uma Muzammil...Haahaa lepas hajat aku nk poie uma dio.. Ye la dia yg yeye ajak aku ... hahah..klo x smpi td mmg la aku tensen.. Byk eh kuceng kurap kt uma dia.. muzam kejam la x kasik makan. Kitowang die bg makan mee sup pulak.. uu sedap sedap! Mak da mula kol2.. bile nk sampai uma...G pusat dakwah..

2.15 Ptg : Aku pakse along balik cepat. Dah lambai2 ..bye bye .. kitorang bla, hanta Fit+Maliha. Along drive laju2..balik uma amek pic. Hahha hilang da gambar-gambar aku, ni aku cilok kat purse n fail aku,,, sebbek.. Then hanta Aina pulak. Sampai PDI..

------

~ umah nor mohd ~


--------

OPIS SMATT; PUSAT DAKWAH
2.30 Ptg : Menggelabah aku masuk kt opis Sekreteriat Mahasiswa Timo Tgh (SMATT). Ustat lak guraw2 ngn aku, "aik ? kamu dtg x bawa kih raye ke..dowang sume bawak kuih raye" ehh ustat nih men-men lak, aku dah gopoh-gopoh dtg nih...

Fly : AHAD
Date : 18-10-09


3.35 Ptg : Hurm, aku masih x fokus ngn kenyataan di atas. Betulke?! Cepat..dan aku masih x sempurnakan luggage aku ...Argggg! Rase nk jerit je..! Zaty n Aini tumpang aku ke Term. Aku solat Zohor.. n G termm..

4.05 Ptg : Sampai term n window shoping.

5.30 Ptg : Aku smpai kt kerete. Dpt beli KFC RM 12.25... Tudung RM 14.70...Hak3.. Racun tuh mmg wujud.... RACUN SHOPING

Sampai ke rumah..



Labels: ,



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.