Forever Young

Berwajah baru dengan font-font yang kiut. How?
Tuesday, February 1, 2011 . 2 word(s) .
Hye semua. Pasti ramai yang perasan blog aku sudah berwajah baru :)
Pink dan tulisan pink dan perubahan tulisan word biasa kepada luarbiasa.
Ada dua tiga orang bertanya kat aku kat shoutbox..

camne tulisan cam handwriting kt blog nih?? lawa r! ajar sket! =D


huhu..Ok mesti korang tak berapa nak sedar yang sebenarnya Blogspot kini sudah maju. Dan memudahkan para blogger untuk menghiasi blog-blog mereka dengan acuan yang disukai.


Ok, langkah 1 ..

Open Blogger.com

Dashboard

Design



Langkah 2

Open blogger template



Boleh pilih ape yang kita nak alter untuk blog skin
sama ada kelebaran, layout, design layout, warne.. etc
Untuk font kiut, dah ade disediakan


Open Text Font

Alter ikut suke.

Cth : Text Font (untuk overall tulisan dalam blog)
Cth : Blog Title Font (tajuk Blog anda, macam saya ALBI A3LAM)



Kalau nak kepastian sentiasa rujuk ape2 yang berubah dalam blog (PREVIEW)

Pandai-pandai lah yer..


Langkah 3

Kalau rasa dah puas hati dengan design sendiri.. Silakan

click PREVIEW

click APPLY TO BLOG

Open blog anda NEW TAB

Siap !!



*Kalau rasa tak jadi erm... hehe kene usaha lagi.
*Aku nasihatkan jangan la ubah untuk layout korang, nanti x cantik.
just ubah warne & font text je la.


Ok selamat mencuba!





Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.