sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, December 21, 2010

Sesal yg tiada guna .. Dugaan Morocco.. (1)

Salam alls. Entry hari ini aku rasakan aku menaip dgn rasa syahdu dah haru T_T
Aku belum lagi menitikkan air mata, cuma rasa sesal tuh tak padam lg dalam haty aku..
Aku bertanya kenapa...... Kenapa..? Tapi jangan salahkan takdir sebab ini sume salah aku sendiri. Sudah seminggu perkara itu berlalu. Tapi ada lagi yang tak tahu keadaan aku.


Plan hari Ahad yang yang kami rancang sangat seronok. Aku da rancang nak shopping hari Ahad (selepas entry celcom dikeluarkan).. Sampai kul 10 pg, dah set 2 jam jek dalam pasar..

Aku redah pasar yg berupa pasar malam Msia tuh, redah, selongkar baju2 sejuk, kasut boot. Tak jumpa.. Saiz.. hehe Erm, sampailah mata aku tertumpu satu baju kelabu tuh.. Errr.. Best! Harga boleh dirunding, then aku cepat2 cari boot maen salji.. Jumpa..! Dalam masa 2 jam, tercapai misi aku shoping 2 bende tuh..

Masa dah nak balik, aku stop kt satu kedai.. belek2 lg baju sejuk. Beg sandang aku kt sisi badan aku, seronok2 tawar menawar ngn Abang kedai tuh, tiba2..................


Gaya terlarang abang ni manjual baju-baju


Hati berkata2.."Jaga-jaga beg ko tuh, kat tepi tu.."

Aku tersedar, tp itu hati.. Aku cuba bersangka baik.. Dan bila da bayar, aku masukkan duit dalam beg tu........ Argh..?! Pesal kempis je beg nih? Tangan aku menggigil... Aku seakan nak menjerit,

"Mas.. Acu.. Mane akak punya...........?? Akak punyaaaaaaaaaaaaaa hp ? "

Ya Allah..... aku cuba cari-cari dalam timbunan baju, x jumpe. Aku dah syak somting. Aku call hp aku.. Ade lak orang jawab....... Aku jerit2 kat hp tuh, suh DIA pulangkan.. Tp tak berhasil...........


Aku rasa makcik nih lah..~ *sigh*


Aku pulang dengan hampa, bende yang dikejar dapat. Aset yang aku ada hilang :(
Sedih tapi tak kuar air mata ni........ Aku buntu..

Moga-moga DIA huru-hara !! Aku redha dah.. Gantikanlah dgn baru.. Nak mara x guna, salah aku jugak sbb tak ikut kata hati.. Lepas ni kene berhati-hati,

ade tak baju poket kt dalam..? Ps: Nak usha Aino Sony. Oke tak...?

8 comments:

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

sabar....sabar.....sabar....ALLAH nak tengok kita sayang kat Dia atau pada siapa ketika ditimpa musibah....

sungguh,pasti ada kebahagiaan di penghujungnya jika kita sedar betapa itu yang terbaik kerna ALLAH yang mengaturnya!!!

♥Miss Farah♥ said...

la..kesiannya..sabar ye..nanti kena lebih hati2..

creamyfiodesi said...

aisey..camne ley jd camni?
beli la jalabah, yg de poket berlubang kat sisi tuh.
so hset, dompet sume taruk dlm poket seluar (pkai suar ketat sket cam jeans, so org seluk boleh rasa).
pastu dua2 tgn slaloo masuk poket, xde la org bole seluk.
bwk beg bhya sbnarnye. mmg org amek pluang.
lebey slmt kalo ltak sume brg brharge kt badan (poket sisi sluar etc).
xde poket, pndai2 la 'cipta' satu tmpt kt pkaian yg boleh n slmt utk simpan brg.
hoho..byk ckp lak.
hati2. =)

cm91 said...

sian kawan saya ni..nnt sy teman awak gi tempat tu,kita usha aino same2,,siannya,,moga ade hikmah d sebalik kejadian tu kan,,naie,,jagn sedih2 sgt, nnt sy teman awak usha yg baru,......
bibir tersenyum,hati menangis...

Sha-na.Szied said...

Tajudin.. Mekasih atas nasihat2 awak.. Lepas di timpa musibah baru nk igt pd Allah.. Manusia mmg sentiasa alpa :'(

Sha-na.Szied said...

Farah ... Thx yer datang melawat .. blog fara cantik :)


K.trex!!!!!!!!!!!!!! naei sedih....dan terharu sngt akak komen panjang2..............
erm, lepasni kene wat entri sedih2 ke nak tarik perhatian akk ? heheh.. Skill menulis x hebat dah :'(
tapi mmg sedih kak.. sy kene macam kak Salmi dulu ... nk beli jelabah,, jelabah x de saiz ..wuaa btw, doakan kami dicini yer akak..

Sha-na.Szied said...

CM91 cm, mekasih baca,,. sy terharu.. tp romate saya nih x baca lg.. dan smpai skng dia maseh tak tau status Hp saya... erm sy biarkan je.. ini la tujuan sy post kan entry nih.. nak suh "roomate " tu baca... kalau nk smpai kan face to face sy x mampu.,,

hana szied said...

tiba tiba terasa touching semula membca entry lame ni. hehe

adek simpati ngn angah .hee ^^