Forever Young

CALON EXAM {slot 2}
Sunday, February 7, 2010 . 3 word(s) .
[Seminngu lepas..]

-Isnin (1 Feb 2010
) :

Hari nih mmg penat . Kami exam sekali 3 maddah dalam 1 hari. Dulu mase skola menengah ok lagi sampai 4 subjek. Tp bile sudah jadi student U nih, agak berat sekali untuk menempuh 3 maddah dalam 1 hari. Maddah yg berat lak tuh... nk banding brape kilo beras pon x setanding.. (merepek japp..)

Tungggggu ustaz datang..Ustaz Filali..Oh! Kami yg menepati zon-zon waktu awal-awal lg dah terpacak kt depan bilik ustaz. Ustaz ?? Menyusul selepas 2 jam menunggu. Wuishh..lame lak aii..
Even ustaz dtg pagi tuh.. Turn pelajar Malaysia still same. P E R E M P U A N . Kami mmg slalu mengalah pada pelajar2 arab..sedangkan pelajar L E L A K I malaysia dah selesai seminggu yg lalu, sebelum maen salji lg..Itu lah padahnya sebab terlalu "sopan dan baik"..


MANAHIJ DIRASAT JAMIAH

Tiba turn kami pada pukul 1 ptg. Menahan diri kesejukan di luar pejabat ustaz. Nak menghafaz da x boleh masuk lg..Tp redha je sebab dah lame bertahan dr minggu lepas untuk syafawi ngn ustaz. Masuk bilik. Aini da first. Aku menggigil sejuk bercampur takut. Ustaz agak agresif hari ni. Soalan Aini agak susah. Soalan Zaty..Mudah. Soalan aku 1/2 susah.. Tp aku dapat jugak mengeluarkan sepatah 2 perkataan sob sob sob..


ULUM AT-TAFSIR
MADHAL ILA ULUM QURAN

Exam nih ustaz buat secara mengejut. Kami expect hari rabu..Kami pon Bersedia untuk menemui Ustaz Balafrij dan Ustaz 3alil. Dua pengadil erk.. punya tunggu dengan "sopan dan baik", akhirnya kami tetap yg terakhir..sedih. Dalam angin yg kencang kesejukan.. aku gagahkan juga untuk menghafal dalam beberapa jam itu. Nasib baik aku dah ulang kaji sedikit di rumah Khadija. So aga ringan untuk aku untuk menghafal.

Azan Maghrib berlalu. Syafawi x abes lg.. Turn Aini bermula 6.50 ptg. Aku start gigil haha..Sejuk la..Kemudian turn Samirah yg terbaik..Sampai turn aku gagap dan boleh la..ustaz ckp Jayyid! Sampai turn Zaty, alhamdulilah lega dah abis...7.40 kami habiskan..

******

Malam tu, mmg aku online habis-habisan, sampai lah keesokan hari..aku happy sebab exam dah abis..Hingga aku terfikir..

"Ape yg menggembirakan para pelajar dalam kehidupan belajarnya adalah setelah tamat exam. Segalanya seperti syurga.."



p/s: pembetulan, belajar bukan untuk exam,
tp untuk mencari seberapa byk khazanah ilmu Allah di bumi ini.






Labels: ,



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.