sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, January 30, 2013

Menjadi Ustazah.

Assalamualaikum blog. Alhamdulillah ucapan syukur mesti selalu kita lafazkan kerana banyak nikmat yang yang berbayar kepada Nya melainkan kita menjadi hamba yang bersyukur.

Buat permulaan, alhamdulillah saya sudah selamat sampai di Malaysia.
Alhamdolillah 3la salamaty f Maliziya. 

Baru beberapa hari jejak Malaysia mood Malaysia je! Tak de pon rindu kat Morocco melainkan suasana yang sangat berbeza menjadikan aku rindu Morocco. Berbeza dari segi... ? Banyak untuk dilafazkan.

Jadi mulanya ingatkan balik Malaysia boleh senang duduk berpeluk tubuh, namun sangkaan ini meleset.. Hehe. Kerana emak dah susunkan semua program untuk aku laksanakan sepanjang aku back for good ni. 

So, untuk permulaan dua minggu keberadaan aku di Malaysia, aku settle kan benda benda penting dulu. Aku  isi borang menjadi guru ganti. Isi resume semua, berbekalkan sijil yang aku ada selama 3 tahun setengah di Morocco terchinta, maka aku pon mulakan langkah mencari kerja.

Seminngu selepas tu, aku dipanggil macam so-called-interview tapi bukan interview pun, dia memang nak lantik kita jadi guru pun, Alhamdulillah aku diterima menjadi Ustazah.... :)

Ok to be continued.. 

No comments: