Forever Young

Ayat "Yey Exam Dah Abes" bermakna kita Free?
Friday, January 21, 2011 . 2 word(s) .
Alhamdulillah.. x sangke exam terakhir untuk sem 3 berakhir pada waktu yg awal.. pukul 2 pm. Syafawi.. Menarik kot .. Sebab aku da janji, kalau exam last, mst nak abes cepat before pukul 2. Hmm. tp betulke sekarang aku benar-benar free ..?

Memandangkan semester 3 kali nih agak mencabar.. Nota mula panjang-panjang, 1 hari kira 10 mukasurat .. Dan dalam 1 madah ustaz kasi 12 tajuk. Nak hadam agak susah.. Tak tau lah kenapa sangat untuk exam Fiqh Muamalat agak susah aku nak hafaz.. So aku stil x senang duduk sekarang fikirkan Fiqh Muamalat.. I guess.. Istidrok mumkin..? err.

Jadi istilah free aku rasakan dalam tempoh 2 atau 3 hari ni je kot. Mulai esok, aku ulang kaji balik sebagai persediaan.. Ratrapage..@ ulangpaper..? Memang harap dijauhkan.. tp kita kene bersedia kan? Ya Allah..beratnya..

Terasa jugak summer ni x nak gi bercuti, rasa nak mantapkan segala yang da dipelajari sejak keberadaan aku kat cni.. Serius terasa macam tu.


Tapi untuk sem 3 kali ni, aku sangat bersyukur, sebab kefahaman aku dalam belajar tuh lebih mantap dr tahun lepas.. Dan aku harap aku takkan lupa. Sampai di Malaysia.. Mungkin sebab berkat belajar ngan kawan arab setiap hari.. So, terasa sem 4 nanti nak betul-betul lagi niat dan belajar rajin-rajin! Siap macam ada azam baru heh =_=

****

|Komputer| Terima kasih ya Allah, Dia duduk kan aku lame-lame dalam bilik komputer, sebab rupenya ade lagi aku tak siap dalam exam komputer tuh, akhirnya aku sedar yg aku tak buat betul-betul.. Siyes..! Kalau aku x sedarlah time aku duduk-duduk tuh, alamat markah aku ZERO la beb..



|Usul Fiqh| Ni madah berat yg terakhir sekali abes. Uff. Rasa sangat lega. :) Ustaz Mohamad Alil pun lembut orangnya.. Ustaz Balafrij pon x kurang juga. Hampir kesemuanya tajuk aku kupas .. Ustaz memuji kelancaran pelajar Malaysia jawab exam . Semua budak arab seakan jeles ngan kami. Itu lah kelebihan pengembara sufi.

|Sirah Nabawi & Fiqh Ibadat| Madah yang paling lame tunggu. Tunggu untuk dibace depan ustaz. Madah paling diuji.. sbb ustaz asyik tak datang.. Mungkin ustaz pun ada halnya sendiri.. Walaupun cam gagap sikit cakap depan ustaz tp alhamdulilah dapat abeskan MALAM tuh gak, 9.30 mlm stay kat kuliah. Mencabar kan.. Hari pun da gelap.

|Fiqh Muamalat & Maqosid Syariah| Tawakkal je incha Allah. Dah lah ramai budak arab meniru ): Rasa x adil !

|Tarikh Alam Islami| Paling best. Sebab ustaz sporting, lembut.. Bestlah!

|Perancis| Paling senang dan siap tahu mana yang salah. HAHA.

*****

Harap-harap keputusan kali ni tak emngecewakan aku. Dan ada peningkatan .. Harap sangat...




Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


.:: waiting 4 a call ::.