sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, November 26, 2010

untuk Kakak super senior

Assalamualaikum wbt semua yg sudi singgah membaca

Sudah lama tak muncul tajuk baru untuk November nih. Situasi internet V2C yang lambat dengan kehadiran 7 buah laptop canggih-canggih. Sebab tu la, aku yg menggunakan laptop season agak lambat untuk surfing..Sedih jugak. Hatta nak bukak ym pun x dapat :'(

Tergendala jugak la post-post menarik yang aku nak kongsikan. Ok stret 2 da point jer..

Lepas 3 minggu kepulangan aku d Magribi ni, Kami dapat berita (x tau emosi apa) akan ada junior d Casablanca. Aku sangat heppy. Tapi agak cuak dan risau untuk menggalas tanggungjawab yg dipikul seperti akak-akak senior terdahulu.

Bacth aku yg menetap d Casa hanya 3 orang akhowat. Adik junior yang datang nanti seramai 9... 9 ORANG !! ohh ramai nya. 3 kakak nak jaga 9 adik.. ? Tp kami terima dgn hati terbuka walaupon terpaksa berhadapan dgn pelbagai situasi yg mencabar nanti.

Jom berkenalan..


Delegasi 1, Syahad _ Perak
Delegasi 2, Hana / Mira / Mas / Syu / Ahlina _ N9
Delegasi 3, Aida / Aiman / Khalilah _ Pahang & Selangor

Alhamdulillah menyambut kedatangan adik-adik baru merupakan pengalaman yg menrik. Aku belajar banyak benda sekarang.. Contohnya : menghafal jalan ke Bouhlal dari La Gare Agdal..hehe , cara-cara ambil minhah, tasjil.. dan banyak lagi.


*******

Buka rumah baru di Casa.

Selepas berpindah dr Derb Khair, yang aku rasa kan jalan di sana sangat bahaya. Banyak je syabab-syabab memenuhi ruang jalan pd waktu pagi dan malam. Bahaya ! Walaupun rumah besar dan sewa murah, kami ambil keputusan untuk pindah , alasan 1 : Jalan yg bahaya . Alasan 2 : Jauh jalan 30 minit ke kuliah. Tp sebaik dapat gak aku merasa duk ctu selama 2 minggu :) Walaupon semasa nak pindah tu sngt banyak dugaannya yg x perlu aku coretkan dcni, namun kami ber-3 tabah ..ececeh.. Allah beri kami kekuatan juga pada hr tersebut.


Dan sekarang, rumah baru. Semangat baru ( ehem..) Kami sewa 2 buah rumah, salah seorang antara kami ber-3 terpaksa berpisah supaya setiap rumah ade wakil senior. Sangat sedih, setahun kami bersama..tahun ni berpisah.. Nasebaek Rumah kami sekarang masing2 dekat . Sebaris lagi tuh :) Kepada akak-akak senior, jemput lah datang ke sini lg, kami merindui kamu semua.. Kepada akhowat wilayah Kenitra dan Rabat dan Mohammedia ayuhlah jejak Casa.. Rumah ade dua, pilih je mana suka .. Marhaban bikum jami3an !!

Ya Allah limpahkanlah kasih sayang Mu kepada kami semua, kau taburkanlah wangian ukhuwwah antara kami, limpahi lah kasih sayang adik junior kepada kami dan begitu juga kasih sayang kami terhadap mereka agar pertemuan ini indah kerana redha-Mu ya Allah. Jangan ada di hati-hati kami ini hasad ya Allah. Walau rumah berbeza, rapatkanlah hati-hati kami dalam mengejar cinta-Mu ya Rabbi __ikhlas Kak Naei

5 comments:

creamyfiodesi said...

wah3..da ade umah baru! 2 lak tu..
best2! hehe!
kt mane umah2 tu?
sape sorg yg trpisah tu? alolol..sedihnye~ wiiiii!
=D

Anonymous said...

naeila,jd senior yg baek eh...bkn tuttttt....haha
btw,m0ga sukses selalu =)

... Aina Shaharuddin ...

hana szied said...

tacing doa bawah 2..! huhuh..~

Sha-na.Szied said...

[k.trex]
salam kak..! nt sy bg tau umah kami tu detail2 yer.. aini yg terpisah, sy ngn zaty. umah kami sebelah imarah umah ikhwan. tp imarah kami semua sebaris..best kak.. sini dah hujan je nih.. nk musim sejuk dah

[aina]
thx syg kau ..lawat sini slalu

[adik]
:) doa ni untuk semua

miszlullaby said...

salam.
shana dah year berapa ye?
dah jadi senior da =)