sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, October 29, 2010

Flashback masa balik

Sebaik singgah Mohammedia, nak online kejap

Alhamdulillah sudah berada di Magribi ni selama 3 minggu setelah pulang nya aku dari Malaysia. Untuk kali kedua tinggalkan emak.

101010 1.00 pagi tu berterbangan lah aku ke ruang angkasa ;)
10 jam tanpa henti.
Egypt Air memberikan khidmat terbaik ! Huhu best.



7.30 pagi jam Cairo . Angin Cairo sejuk jek pagi tu. Perjalanan kali nih ditemani Adilah dan Ezzah serta Akak Shita dan adik-adik junior dari Kelantan . Untuk 1 hari berlagak menjadi ore kelate kejap. Belajo kecek kelate ngan demo sumo. Huhu.

Ini kali ke 3 aku dah jejak Mesir. ^^ membawa adik junior jalan-jalan pulak. Disebabkan sudah melawat Mesir 3 kali, mood untuk berposing sudah luput hehe . So kami yg "senior" (..lah sangat) hanya membiarkan adik-adik pukul gambar demo sendiri

" kamu berdiri saya pukul " kata Ustaz Kelantan tu ..hehe
" ni tandas tuk ore tino je " errr..

Dah 13 jam transit dan jaulah-jaulah.. Amanah orang pun aku dah setelkan, kami pun fly lagi menuju Maghribi. Guna Egypt Air lagi. Perjalanan 5 jam.

Tapi masa nak sampai tuh ada sedikit gangguan .. Eroplen terumbang ambing .. Aku cuak!
Rasa nak tamat dah riwayat.. Hati pikirkan emak je.. Makcik arab sebelah aku pegang tangan aku dan suaminya sambil istighfar banyak-banyak. Aku menurut sekali..

Patut sampai 10.30 tapi terkandas kat awan dalam 1 jam.. Hanya Allah je yang tahu perasaan aku time tuh ! Tengok peta dah nak sampai, tapi dia macam terlajak pulak dari Casablanca...

err..tp bukan dia landing kat Marrakesh tau, tu anggaran jek


Akhirnya.. Alhamdulillah.. Riwayat hidup aku masih panjang. Masa sampai hujan lebat, sejuknya Maghribi ! :)
Cuaca yang baru buat aku selsema 2 minggu ... Minggu ni baru ok sikit.

Masuk kuliah, blur and peluk cium kawan arab tapi diam je.. Arab ku sudah dilupakan
huhu... Seminggu tu baru pulih ingatan balik. Parah~

Aku dah cuba , nak cuba lagi.. Ok see the next episod...

2 comments:

Ummu~Ishak said...

seronok jaulah

Admin said...

salam lagi maaf lama x datang sini apa kbr?