sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, September 14, 2010

The Best Syawal Masa Dewasa Aku








Alhamdulillah..tahun nih syawal mmg best. walaupun ade jek yang tidak bersua muka.. tapi kegembiraaan bertandang jua sebab dapat kumpul duit raya..haha DEWASA dah pon..




Tapi aku still belasan. Lepas ni da puluhan..ni tahun akhir nk nikmati 19 hehe. Sebab tu berusaha (dengan sungguh2) merapatkan silaturrahim dengan sesiapa sahaja. untuk kembali semangat seperti zaman kegemilangan waktu kecik2 dulu hehe


Raya first, pakai baju baru. Kasut wejes baru. Tapi tudung pink aku horror..biarkan. Semangat sebab masjid da renovate. baru. but WE always LATE . haks..! so ta muat sangat heheh..


Lepas solat..salam-salam..segera nak cari mak arwah Afiq. Ucap takziah.. Sedih.. Melawat kubur.. doa.. Al-fatihah..


Ziarah sedara-mara..balik umah lepak sampai petang. Malam, datang kampung Anis. Best, cuzzins Anis sume spoting \(^0^)/


Ni la tahun yg best sebab aku layan mercun..layan duit raya (padahal setiap tahun berharap)




Harus tahu ya..saya mata duitan sikit ..hehe



Raya kedua, kami sefamily wat tahlil untuk arwah Atuk. Kebetulan malam tu masak banyak sebb sume family balik.. sekali tyme nk makan.. family2 lain datang. Alhamdulillah meriahhhh sangat..!!


Family NUBHAN pon ade..! heheh kami 2 pupu.. declare sekejap :)
jangan marah Abg Nubhan ..sesi bergambar ler nampak nya..~




Orang Taiwan pon ade.. kak Maggie @ nama islam nya Misha..dia kawin ngn cuzzin anis, Abg athir. Kami praktis cakap english malam tuh. Aku cakap mandarin, teruja gila die. Sedara aku, Husna cakap Jepun....sebab akk tu blja d Jepun..huh happy gak, dapat belajar byk bahasa.

Tiba2..malam tu, dengar2 Kakngah wawa nak bersalin, seronoknya! Cicit Keluarga Lasim ber++ lagi..



Raya ketiga, melawat Kakngah wawa kat Hospital. CUtenya babyboy. Bgi nama Syawalusalis la ehk..ye la Lahir Syawal ke3...ahahha!



Layan gambar oK ?

we Are BEST Cuzzie :)



Family potrait, without you, ABAH.. selamat hari raya :)






*****


Aik? Orang Morocco lah! huhu



Ok, tak lupe juga kepada kawan-kawan di Maroc. Miss u all..

eid mubarak sa3id, kullu 3am wa antum bikhayr

selamat hari raya, maaf zahir batin

3 comments:

WYNA NUBIES said...

wah!ada hubungan ngan Nubhan ye..hehe~

cm91 said...

eiii..naiela busuk letak gambar ktrag..hehe..balik cepat la..kuliah dah mula,,ustaz cari,,,aina sharifah?
limaza lam takti?
mazalat fi malizia?
hehehe..seram x ustaz tny mcm ni?huhu

Sha-na.Szied said...

WYNA haah saya ade relation ngn die.. huhhhu just kami ni dua pupu la :)


CM91 saya mandi dah.. sy nak duk lame2 kat msia sampai lupe bahasa arab :(
ustaz ta8 care kat saya ...
huhuh ..