sha-na.sziéd @ naeilahsziéd | Casablanca | étude islamique | 2éme année | échantez

komen | buat blog untuk sekadar menceritakan sesuatu daripada kehidupan seharian, bahasa yang digunakan seperti bercakap dengan kawan-kawan. kalau datang membaca, mesti bace dengan gaya bahasa yang betul. penulisan masih belum dewasa, sekadar ikut sedap hati dan mulut juga jari yang dibebaskan untuk menari di atas keyboard. amat mengharapkan respond dari "orang lame"..jika datang singgah, jangan lupe tinggalkan nota untuk di follow balik jejak korang . Big thanks!

ADA BANYAK GAMBAR-GAMBAR DALAM ENTRY DI BAWAH, KLIK GAMBAR UNTUK DILIHAT SEPERTI KANTA PEMBESAR, TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TINGGALKAN KAKI KAT SINI, LAIN KALI DATANG LAGI.•.¸¸.•´¯`•.¸¸.

Bace lagi, please
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, August 11, 2010

Memang menjadi website la..

Salam Road to Ramadhan kepada semua reader terbuka dan tersilent ;)

Sudah lame tidak updatekan status dan cerita di blog ini. Hanya Facebook sahaja cara paling mudah untuk updatekan status aku. Berada di mana kah engkau sekarang? Semua orang leh tau. Online gune henpon pon boleh.. aish.

Menurut cekgu GoogleTranslater tadi, website bermaksud sesawang. Ini yang menjadi topik hari ni, just untuk update kan blog hehe (^-^)
Maksud aku di sini, blog nih sudah pun lame tidak dikemas kini, sehingga menjadi website..
haha unikkan?

Bila aku nak update cerita tentang :

Fes | Mesir | Malaysia | Hlovate | Puasa

nih..? erm..gamaknya, tunggu wiyerless di pasang di rumah aku, baru bersemangat kot.

By the way kawan-kawan..Ramadhan semalam ketuk pintu rumah saya. Dia kirim salam kepada semua warga muslim dan muslimat semua.. Dia pesan, marilah mencari redha Allah :)

Love this mesej yang popular kot tahun ni :
Salam..nama saya Syaaban! Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang emngunjungi anda tak lama lagi bersama isterinya iaitu Rezqi dan kedua-dua anaknya iaitu Sahur dan Iftar. Mereka akan ditemani oleh ketiga-tiga cucunya iaitu Rahmat, Barakat, dan Keampunan. Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat Eid Airlines. Hargai mereka dan anda akan dapat baucer Berkat percuma!! Ahlan wasahlan Ya Ramadhan~



P/s : Jangan lupa bangun sahur. Dapat pahala tuh.. Menurut hadis..“Perbezaan diantara puasa umat Islam dengan puasa ahli kitab (Yahudi dan Nasrani) itu ialah dengan makan sahur.”

Okey, salam..



6 comments:

NHIDAYAT said...

akak mmg kena sahur, kalau x x bertenaga
1 gelas susu anlene dan 2 biji kurma
if im not mistaken Nabi SAW amalkannya

thnks 4 sharing the info

hana szied said...

hahah,,,itu msg sape,,cm adik nye msg jek..ad ag stu topik ko kne update deh..S O L I H I N..~~

Fared Isa said...

salam ziarah..

very nice entry...

salam Ramadhan... ;)

Sha-na.Szied said...

@NHIDAYAT

betul tuh kak, mmg sunnah nabi.
boleh jugak untuk sape yg nak diet :)

Sha-na.Szied said...

@hana szied
haah msg ko ler.. byk je.. kawan angah pon bg.. 4 msg dah..huhu

Sha-na.Szied said...

@Fared Isa

thx fared :)